BUDITE OBAVIJEŠTENI

Product was successfully added to your shopping cart.

Sve popularnija funkcijska pododjeća

Definitivno raste popularnost upotrebe pododjeće među ljudima, neki je nazivaju aktivno rublje, neki funkcionalna pododjećaa neki kompresijska pododjeća. Sva imena dijele zajednički nazivnik - odjevni predmet koji obučete  kao prvi sloj odjeće koji regulira tjelesnu temperaturu i bolji osjećaj, prije svega u zimskim mjesecima.

Funkcijska pododjeća uključuje duge gaće, kratke gaće, majice s dugim ili kratkim rukavima i grudnjake. Taj je sloj odjeće vrlo važan jer ga nosimo najdulje na sebi, prvog ga obučemo a zadnjeg ga skinemo, i u izravnom je dodiru s kožom.

Funkcijska pododjeća je uglavnom anatomskog oblikaprozračna i lagana, pa je prikladna za sportaše i sve fizičke aktivnosti na otvorenom, a može se koristiti i kao dodatna zaštita na radu zimi ispod radne odjeće. Zbog svog sastava aktivno rublje pere se bez problema i brzo se suši. Savršeno prianja uz tijelo, njegova rastezljivost omogućuje vam lagodnost i pokretljivost.

Materijal funkcijske pododjeće

Pamuk je sam po sebi vrlo dobar kao materijal za svakodnevnu upotrebu, ali preporučujemo da ga izbjegavate u sportskim aktivnostima, jer ne ispušta vlagu i zbog toga se vlaga nakuplja na odjeći prilikom znojenja, zbog čega vam brzo može postati hladno.

Funkcijska pododjeća obično se izrađuje od sintetskih materijala (poliamid, poliester, elastan), zato uspješno otklanja vlagu s tijela, u isto vrijeme zadržava toplinu i omogućuje uravnoteženje tjelesne temperature. Također se ovakva odjeća suši vrlo brzo i ne uzrokuju mrlje od znoja na odjeći.

Prednosti i nedostaci poliesterskih vlakana

Funkcijsko rublje je uglavnom napravljeno od sintetike - poliesterskih vlakana, zato se brzo suši, lagano jerastezljivo i ne gužva se. Budući da ta vlakna dobro upijaju vlagu, funkcionalna pododjeća pogodna je posebno na vrućini, kiši ili vlažnim okruženjima. Njihova prozračnost održava vas uvijek suhim i svježim cijelo vrijeme dok je nosite. Nedostatak ove vrste materijala je u tome što odjeća brzo dobije neugodan miris znojenja, što je posljedica toga da se mora prati nekoliko puta, što može značiti brže trošenje, ali moramo znati da se boja mnogo kasnije promijeni u odnosu na prirodne materijale poput pamuka.

Kompresijska pododjeća

Funkcisjka pododjeća može biti pripijena ili labava, ovisno o željama pojedinca.

Dok također znamo pojam kompresijska pododjećakoja se uglavnom koristi u sportskim aktivnostima i koja je pripijena funkcijska pododjeća s funkcijom stiskanja određenih područja tijela, što pruža raspodjelu kompresije i omogućuje pojačan dotok krvi u mišiće, što im omogućuje bržu regeneraciju nakon završene sportske aktivnosti.

Uporaba funkcijske pododjeće

Aktivno rublje, odnosno funkcijsku pododjeću praktički može  koristiti bilo tko. Možete je koristiti u slobodno vrijeme, prije svega u zimskim mjesecima, u sportskim aktivnostima kao što su - trčanje, skijanje, biciklizam, planinarenje, ali možete je koristiti na poslu zimi za održavanje tjelesne temperature.

Kako je funkcijska pododjeća izuzetno lagana i prianja uz tijelo, osjećat ćete se kao da je uopće ne nosite.